Tarkoitus oli leipoa pipareita, vaihtaa jouluverhoja ja nauttia vapaapäivästä mutta toisin kävi.

Mortti onnistui telomaan oikean etutassunsa omassa pihassa lauantai aamupäivällä. Olin päästänyt muut koirat paitsi Vertin pihalle ja menin melkein heti itse perässä. Autokatoksen edessä huomasin maassa tuoreita veriroiskeita ja aloin kiireesti tarkistamaan koirien tassuja. Tarkistukseen siinä paniikissa sitten joutui Verttikin, vaikka se nyt samaan aikaan oli kanssasi ulos tullut. Tähyillessäni Caraa,Tomppaa ja Morttia rinteestä, huomasin Mortin, joka roikotti veristä oikeaa tassuaan surkean näköisenä :( Verta oli kauluksessa ja vatsakarvoissa asti. Siinä pelästyksissä sitten tuli hätistettyä muut koirat sisälle vähän vähemmän kauniisti. Saatuani Mortin kodinhoitohuoneeseen ja suihkutettuani verisiä karvoja, löytyi oikeasta etutassusta ranteenkohdalta ilkeän näköinen viiltohaava, joka vuosi melkoisesti. Sidoin haavan päälle sukan, sen päälle laitoin jäisen hernepussin ja taas sukan. Onneksi eläinlääkäripäivystys oli ko. vkonloppuna toiminnassa ja pääsimme reilu tunti tapaturmasta lääkärille!

Vilaistuaan haava pikaisesti, el.lääkäri rauhoitti Mortin, puhdisti ja tikkasi haavan. Pari sulavaa tikkiä laitettiin myös isompaan vuotavaan suoneen. Mortti sai antibiootti- ja kipulääkkeen injektiona. Kotiin sitten jatkohoidoksi vielä antibiootteja sekä tarvittaessa kipulääkettä. Lauantai-illan Mortti oli suhteellisen rauhallinen mutta jo sunnuntai-iltana olisi virtaa piisannut enemmän kuin tarpeeksi. Mortti viettää nyt aikaa äitini hoivissa, jotta ei tulisi riehutta niin kovasti.  Haava oli n.6cm pitkä ja edelleen on arvoitus, mistä se oli tullut.  

Tänään vaihdoin siteet haavaan ja nätisti tuo näyttäisi alkeen parantua. Anturatkaan eivät enää olleet niin pinkeät. Nuorimies ei millään malttaisi olla rauhallisesti,  vaan pissatukset ulkona tahtovat mennä riekkumiseksi ;)  Turun näyttely taitaa nyt jäädä väliin mutta mitäpä tuosta, kunhan tassu tulee kuntoon :-)